#Gezondheid

Wat is NLP en welke meerwaarde biedt het precies?

rhdfgjfghte5ytukeh4

De kans is betrekkelijk aanzienlijk dat je ooit al wel eens hebt gehoord over NLP. Het gaat hierbij om het wellicht net wat minder bekend in de oren klinkende Neuro Linguïstisch Programmeren. In principe hebben we het hierbij over een reeks van communicatiemiddelen welke door de jaren heen reeds behoorlijk sterk beproefd zijn geworden. Ze zijn in tegenstelling tot wat veel mensen soms op het eerste zicht vermoeden dus helemaal niet nieuw. De uitvinding van deze modellen dateert dan ook reeds van eind de jaren ’70. Heb jij wel al eens gehoord over NLP, maar weet je niet wat dit nu precies inhoudt? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft. 

Welk probleem stelt er zich bij veel mensen?

De manier waarop ons leven de voorbije jaren is veranderd heeft zowel voor- als nadelen met zich meegebracht. In eerste instantie hebben we met z’n allen kunnen stellen hoe de impact van social media steeds groter is geworden. Op social media wordt vaak het beeld van het perfecte leven gecreëerd, ook al is het bij menig aantal mensen zodat hun leven ver van perfect is. De negatieve prikkels die je hierdoor kan ervaren kunnen zich op een zeker moment gaan manifesteren waardoor ze (vaak onbewust) je leven gaan domineren. Wil jij hier graag verandering in brengen? Dan zal je al snel tot de vaststelling kunnen komen dat het volgen van een NLP opleiding je daarbij kan helpen.

Welke oplossing kan NLP dan precies bieden?

De kern van het probleem zit hem bij menig aantal mensen in het feit dat ze de negatieve gedachten die hun leven domineren als het ware als het nieuwe normaal zijn gaan bestempelen. Voor deze mensen geldt dan ook dat ze niet langer het positieve uit verschillende zaken of gebeurtenissen weten te halen. In plaats daarvan ligt de focus op het negatieve en daar moet verandering in worden gebracht. Het is net op dit vlak dat het volgen van een bepaalde NLP opleiding een zeer interessante meerwaarde kan betekenen. Door zo’n opleiding te volgen wordt er namelijk in de praktijk voor gezorgd dat je terug zelf grip krijgt op je emoties. Met andere woorden, je zal terug leren hoe je de negatieve gedachten die je ervaart omgezet krijgt in iets positiefs. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. NLP blijkt in de praktijk één van de beste opties te zijn om dit voor mekaar te krijgen. 

Is een NLP cursus volgen ook voor jou interessant of niet?

Veel mensen zijn van mening dat zij niet gebaat zijn bij het volgen van een bepaalde opleiding zoals bijvoorbeeld een NLP cursus. Dat is best mogelijk, alleen is het zo dat veel van deze mensen niet begrijpen dat er een probleem is. Wanneer je continue wordt blootgesteld aan negatieve prikkels is het niet meer dan logisch dat je deze vanaf een bepaald moment als normaal gaat beschouwen. Dit ondanks het feit dat er uiteraard helemaal niets normaal aan is. Het is dus met andere woorden niet omdat je denkt dat er geen probleem is dat er ook echt geen probleem is. Hou dit altijd in je achterhoofd en probeer het principe dat schuilgaat achter NLP toch maar een kans te geven.

<<     >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *