#Zorg

9 tekenen dat u een hoogsensitief persoon bent

rhdfgjfghte5ytukeh4

Bent u een hooggevoelig persoon? Voel je je vaak overweldigd door je omgeving en de mensen erin? Zo ja, dan ben je niet de enige. Volgens recente studies wordt ongeveer 20% van de bevolking geclassificeerd is als hoogsensitief (HSP). Als je je afvraagt of je in deze categorie valt, zijn hier 9 tekenen die op ja kunnen wijzen.

U wordt gemakkelijk overweldigd door sterke zintuiglijke input

Luide geluiden, felle lichten en sterke geuren kunnen u overweldigen en u een ongemakkelijk of zelfs pijnlijk gevoel geven. U schrikt ook snel en raakt overweldigd op drukke plaatsen.

Je wordt sterk beïnvloed door de emoties van anderen

Als u in de buurt bent van iemand die boos of overstuur is, zult u die emoties waarschijnlijk ook voelen. U kunt ook merken dat u conflicten probeert te vermijden en anderen tevreden wilt stellen wanneer dat maar mogelijk is.

U hebt een lage tolerantie voor stress

U raakt gemakkelijk overweldigd door te veel op uw bord. U vindt het misschien moeilijk om nee te zeggen tegen mensen en eindigt vaak meer op je te nemen dan je aankan.

U bent zeer intuïtief

U hebt een sterk gevoel voor intuïtie en kunt vaak de gevoelens en bedoelingen van anderen oppikken, zelfs als die niet openlijk worden geuit. Het kan ook zijn dat u zich zonder duidelijke reden aangetrokken voelt tot bepaalde mensen of plaatsen.

Uw emoties zijn intens

U voelt dingen diep aan en uw emoties zijn vaak sterk. U kunt gemakkelijk huilen of sneller boos worden dan anderen.

Je bent zeer creatief

Als je een hoogsensitief persoon bent, voel je je misschien aangetrokken tot creatieve activiteiten zoals schrijven, schilderen of muziek. Misschien heb je ook een sterke verbeelding en geniet je van dagdromen.

Je hebt een sterke behoefte aan tijd voor jezelf

Om op te laden, hebt u veel tijd voor uzelf nodig. Dat kan moeilijk te vinden zijn in onze snelle wereld, maar het is essentieel voor uw welzijn.

U bent erg gevoelig voor kritiek

Als je een hooggevoelig persoon bent, kun je kritiek heel persoonlijk opvatten. U kunt ook moeite hebben met het accepteren van complimenten en het gevoel hebben dat u nooit goed genoeg bent.

Je bent een diepe denker

Hoogsensitieve mensen hebben de neiging om in zichzelf gekeerd en bedachtzaam te zijn. Ze brengen vaak graag tijd alleen door om na te denken over de zin van het leven en hun plaats in de wereld.

Als je met een van deze tekens i

<<     >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *