#Zorg

Gevoelige tanden? Dit moet je doen

rhdfgjfghte5ytukeh4

Gevoelige tanden zijn niet fijn om te hebben. Deze kunnen reeds zeer doen in je mond maar het is vooral vervelend als je iets warms of kouds nuttigt omdat dit dan pijn doet aan je tanden. Als je regelmatig last hebt van gevoelige tanden of gevoelig tandvlees, kun je daar zelf wel wat aan doen om het minder erg te maken. Ook ontstekingen in het tandvlees kun je zelf genezen en ervoor zorgen dat deze minder pijnlijk zijn.  

 

Kies voor mondwater met natuurlijke, werkzame bestanddelen 

Als je gevoelige tanden hebt dan is dat vaak in combinatie met gevoelig tandvlees. Het is dan verstandig je tanden te poetsen met een tandpasta die speciaal ontwikkeld is voor gevoelige tanden. Deze is van verschillende merken te koop maar het vooral belangrijk dat je een tandpasta kiest die natuurlijke ingrediënten bevat en waaraan geen kunstmatige, en mogelijk schadelijke, hulpstoffen zijn toegevoegd. Ditzelfde geldt voor mondwater: kies een variant met natuurlijke bestanddelen zodat deze veilig in het gebruik is en ingezet kan worden tegen gevoelige tanden en gevoelig tandvlees. Als je deze tandpasta en het mondwater gebruikt, zal de gevoeligheid na verloop van tijd minder worden. Vind je het moeilijk de juiste producten te kiezen? Vraag dan je tandarts of drogist om hulp.  

 

Mondwater tegen ontstoken tandvlees 

Heb je regelmatig last van ontstoken tandvlees? Kijk dan of je daar speciaal mondwater voor kunt vinden om mee te spoelen. Mondwater ontstoken tandvlees verzacht de pijnklachten en zorgt er tevens voor dat de ontsteking geneest. Ontstekingen aan het tandvlees kun je ook voorkomen door goed je mond te reinigen door te poetsen en te spoelen. Vergeet zeker niet je tandvlees te borstelen. Hier zijn speciale borstels voor waarmee je op alle plekjes in je mond komt en niets beschadigt.  

 

Verdoezel niet alleen de slechte adem maar pak deze bij de oorzaak aan 

Als je ontstekingen in je mond hebt, kunnen deze nog wel eens een slechte adem tot gevolg hebben. Op een vieze smaak in de mond (door wondjes of een ontsteking) zit natuurlijk niemand te wachten dus probeer dit te voorkomen. Heb je er toch last van? Spoel dan met goed mondwater dat niet enkel de slechte adem verdoezelt, maar ook de bacteriën die ervan de oorzaak zijn aanpakt. Door je mond goed te hydrateren zullen de bacteriën er snel vandoor gaan want deze houden nu eenmaal niet van een vochtige omgeving.  

<<     >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *