#Zorg

Corona kilo’s

rhdfgjfghte5ytukeh4

Door het thuiswerken, het sluiten van de sportscholen en de behoefte aan troost voeding hebben veel mensen tegenwoordig last van de welbekende corona kilo’s. Nu de sportscholen weer open zijn is heel Nederland massaal aan t sporten gegaan. Voor de meeste zal dit maar van korte duur zijn net als de goede voornemens aan t begin van elk jaar. 

Om toch gemotiveerd te blijven en op de lange termijn geen last te krijgen van blessures kun je gaan sporten met een personal trainer. Zelf ben ik gaan sporten met een personal trainer uit Losser, dit bevalt mij tot op heden erg goed. Wij hebben samen doelen opgesteld en vervolgens een plan gemaakt hoe wij deze doelen gaan bereiken. Door het trainen met een personal trainer heb je een stok achter de deur waardoor je wel moet gaan ook al heb je misschien geen zin. Hij helpt mij niet alleen bij het sporten hij helpt en ondersteunt mij ook bij het maken van gezonde keuzes op het gebied van voeding.  

Een ander voordeel van een personal trainer is dat hij jou kan ondersteunen bij het aannemen van een goede lichaamshouding. Dit kan op de lange termijn blessures voorkomen. Als je dan toch geblesseerd bent geraakt, heb ik hele goede ervaring met een fysiotherapeut uit Oldenzaal. Deze heeft mij door middel van oefeningen snel weer op de been gebracht. De behandelingen vinden niet alleen plaats in de praktijkruimte, maar ook in de fitnessruimte en in een verwarmd zwembad. Dit om een zo optimaal mogelijk behandelplan te kunnen samenstellen. 

Wanneer je dagelijks dertig minuten matig intensief beweegt, levert dit heel wat gezondheidswinst op. Zo heb je dan een kleinere kans op hart- en vaatziekten, een grotere weerstand en minder last van angst gevoelens. Ook kan sporten het contact met vrienden, familie of anderen die dezelfde sport als jou doen versterken. 

 

<<     >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *