#Zorg

Ik drink te veel alcohol

rhdfgjfghte5ytukeh4

Millennials zijn veelal opgegroeid dat bij een gezellig avondje uit ook de alcohol rijkelijk moet vloeien, betekent dat dan dat iedere millennial te veel alcohol drinkt? Het tegenovergestelde is waar, juist door de gezelligheid kan een drankje geen kwaad, maar waar zit de grens van gezellig een wijntje of biertje tot aan “Ik ben verslaard” en hoe moeilijk is stoppen met alcohol

Lichamelijke effecten als je te veel drinkt

Al je in een te korte tijd veel alcohol nuttigt dan kan daardoor je maag geirriteerd raken waardoor je gaat spugen. Sommige mensen kunnen wat beter tegen alcohol en gaan vaak hun eigen grens ook over, als je dan toch door blijft drinken kan dat blackouts veroorzaken. Op het moment zelf niet, maar wel achteraf, het kan een totale blackout zijn dat je je niks herinnert of een zogenaamde gray-out, dan herinner je je alleen nog maar flarden. Als de concentratie alcohol in je bloed te hoog wordt, dan kan dat tot een alcoholvergiftiging leiden. 

Wanneer ben je verslaafd?

Verslaafd zijn is voor iedere persoon anders en toch op een bepaalde manier ook weer hetzelfde. De ervaring is anders maar het verloop is hetzelfde bij iedereen. Voordat iemand echt verslaafd is doorloopt die vier fases van af en toe gebruiken, wat gezien wordt als sociaal gebruik. Tot aan overmatig gebruik en niet meer zonder kunnen, het gebruik beheerst dan je hele leven, dat is het moment dat je dus echt verslaafd bent. Wanneer je echt verslaafd ben kan je niet zelf zomaar meer stoppen met gebruiken en heb je echt verslavingszorg nodig.

<<     >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *