#Zorg

Ik heb last van lipoedeem, wat nu?

rhdfgjfghte5ytukeh4

Lipoedeem is een ophoping van onderhuids lichaamsvet. De ophopingen komen vaak voor op de ledematen en zelfs op de billen. Deze ophoping zorgt voor grote zwellingen die door bepaalde omstandigheden nog meer klachten veroorzaken. Zo laten hogere temperaturen de zwellingen groter en pijnlijker worden. Ook wordt de huid gevoeliger en zal men sneller last hebben van blauwe plekken. Naast de fysieke pijn veroorzaakt lipoedeem ook onzekerheid bij mensen die het hebben, aangezien de zwellingen er niet fris en lelijk uitzien.

Helaas is er geen duidelijke aanstichter aan te wijzen voor deze vervelende aandoening. De kans is groot dat het genetisch bepaald is. Bovendien hebben voornamelijk vrouwen last van lipoedeem. Gelukkig is er wel een lipoedeem behandeling die de klachten kunnen verminderen en je weer wat beter zullen laten voelen. Liposuctie is een optie, maar die pakt het probleem niet bij de kern aan.

chirurgen

Sanaderm daarentegen, maakt gebruik van een speciaal apparaat wat ook gebruikt wordt voor andere huidaandoeningen. Dit apparaat masseert de huid diep en zorgt ervoor dat de zwellingen en druk op de ledematen verminderd wordt. Tevens zorgt deze behandeling ervoor de het afvoersysteem van het lichaam gestimuleerd wordt en zich zo beter van overtollig vet kan ontdoen. Daarnaast krijgt het lichaam, vooral de huid, een boost en zal iemand zich na een lipoedeem behandeling een stuk fitter en gezonder voelen. 

Dus hoewel er geen permanente oplossing voor is, kan een behandeling klachten gerelateerd aan lipoedeem flink tegengaan. Meer informatie is te vinden op sanaderm.nl, zij kunnen je ook gelijk laten weten of de behandeling gecompenseerd worden door je zorgverzekering!

<<     >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *