#Zorg

Hoe ga je om met een alcohol probleem?

rhdfgjfghte5ytukeh4

Het zijn rare tijden. Iedereen zit thuis en moet zichzelf gaan vermaken. Sommigen zijn zelfs hun baan verloren. Er is geen uitvlucht meer voor problemen. Het is heel verleidelijk om naar de fles te grijpen in deze crisis. Je zit immers toch thuis, dus er is geen sociale controle meer. Hoe ga je tijdens de coronacrisis om met een alcoholverslaving?

Blijf bezig

Het is belangrijk dat ondanks dat je veel thuiszit, je toch bezig blijft. Hierdoor geef je ook minder snel toe aan het verlangen naar de drank. Ga bijvoorbeeld lekker naar buiten. Het wordt steeds mooier weer in Nederland. Of herontdek een hobby die je vroeger had. Alcoholisme is niet iets wat je makkelijk oplost door maar bezig te blijven, maar het kan helpen om de verslavingsgedachten en gevoelens te verzetten. Er wordt namelijk op een andere activiteit focus gelegd.

Communiceren

Een andere tip is om te blijven praten. Misschien weet jouw partner of huisgenoot wel helemaal niet dat je veel drinkt en kunnen zij je er wel goed bij helpen. Vaak lucht het op om over bepaalde gevoelens te praten. Hier heb je geen drank bij nodig. Vaak helpt praten over zaken ook om je gedachten te verzetten. Het hoeft dus niet per se over de alcoholverslaving te gaan, maar het kan ook over koetjes en kalfjes zijn. Dit kan ertoe leiden dat het gesprek uiteindelijk toch bij het onderwerp  komt waarover je graag wilt praten. Ook kan het helpen om met vrienden, met wie je normaal gesproken misschien in de kroeg zit, contact te houden door middel van Skype of Facetime. Probeer dan een gesprek te voeren zonder er een biertje bij te pakken.

 

>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *