#Zorg

Het afsluiten van een zorgverzekering

rhdfgjfghte5ytukeh4

Word je bijna 18 jaar en moet je je eigen zorgverzekering gaan kiezen? Dan is het handig om je eerst even in te lezen in dit onderwerp. Veel mensen denken namelijk erg makkelijk over het kiezen van een zorgverzekering, maar vergeten dat er best veel informatie is die je in een korte tijd moet verwerken. In dit artikel geef ik in het kort alle informatie die je moet weten wanneer je een zorgverzekering gaat kiezen.

Het is verplicht

Om te beginnen heb je niet de keuze of je een zorgverzekering wilt nemen, het is namelijk verplicht voor iedereen boven de 18 jaar. Dit geld echter alleen voor de basiszorgverzekering. Toch zijn er een paar uitzonderingen, zoals militairen die niet verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten, maar dit zijn er slechts een aantal in Nederland.

Wat valt er onder de basiszorgverzekering?

Zoals ik al vertelde is de basiszorgverzekering het verplichte gedeelte van de zorgverzekering. Hieronder vallen dan ook enkel de meest noodzakelijke zorgkosten die worden vergoed. De overheid bepaald dan ook welke zaken er moeten worden vergoed, denk hierbij aan de spoedeisende hulp, zorg van de huisarts, kraamzorg en het verblijf in een ziekenhuis. Er is echter wel een verplicht eigen risico, de hoogte hiervan kan je zelf bepalen, maar elk jaar stelt de overheid ook een verplicht eigen risico vast.

Ik wil meer laten verzekeren, kan dat?

Wanneer je meer zorgkosten vergoed wil hebben dan kan je een aanvullende zorgverzekering nemen. Dit kan bijvoorbeeld voor de tandartskosten, fysiotherapie kosten en een vergoeding voor een bril.

Hoe vind je de zorgverzekering die bij je past?

Wanneer je weet welke zorgkosten je gedekt wilt hebben en weet hoeveel eigen risico je wilt betalen, dan kan je de zorgverzekeringen eenvoudig vergelijken op https://www.zorgkiezer.nl/. Op deze manier vindt je makkelijk de goedkoopste zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

<<     >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *