#Zorg

Orthomoleculaire geneeskunde, wat is het?

rhdfgjfghte5ytukeh4

Waar reguliere geneeskunde vooral in staat is om bestaande klachten te bestrijden door het toedienen van medicatie, werkt dit bij orthomoleculaire geneeskunde anders. In plaats van reactief bepaalde ziekten te bestrijden is er bij orthomoleculaire geneeskunde een meer preventieve insteek. Bij orthomoleculaire geneeskunde wordt er namelijk meer gekeken op cel en molecuul niveau. Hier wordt de vraag gesteld welke voedingsstoffen een persoon mist, zodat deze kunnen worden aangevuld.

Hoe verschilt orthomoleculaire geneeskunde van reguliere geneeskunde?

Zoals hierboven al aangegeven heeft orthomoleculaire geneeskunde een meer preventieve benadering. Dit is ook de reden waarom deze vorm van geneeskunde veel effectiever is als het gaat om chronische ziektebestrijding. Waar reguliere geneeskunde voornamelijk gericht is op symptoom behandeling is dit bij orthomoleculaire geneeskunde niet zo. Vaak kan de oorzaak van een bepaalde ziekte dus veel beter worden behandeld. Hierdoor wordt je lichaam dus in staat gesteld zichzelf te genezen.

Is orthomoleculaire geneeskunde wetenschappelijk?

Er zijn heel veel onderzoeken gebaseerd op de effecten van voedingstoffen op de geneeskunde kracht van het lichaam. We kunnen dus wel zeggen dat orthomoleculaire therapie een effectieve vorm van geneeskunde is. Het liefst zou je het willen zien als een complementaire geneeskunde, dus is het niet het een of het ander. Met name bij zwangere vrouwen wordt deze geneeskunde al vele toegepast. Zo moet je erg opletten op wat je eet en vaak worden er ook supplementen gebruikt die de groei van het kind kunnen bevorderen. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze manier van geneeskunde dan kun je een cursus volgen om orthomoleculair therapeut te worden. Zo kun je veel leren over je eigen lichaam en zal je misschien ook in staat kunnen zijn om anderen te helpen.

Bron: Civas

<<     >>

1 Comments on "Orthomoleculaire geneeskunde, wat is het?"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *